Wooncomplex Vreugdenhil in Hazerswoude-Dorp

anton_vreugdenhil_001Wooncomplex Vreugdenhil
In Hazerswoude verrijst appartementen-complex Vreugdenhil. In de vorige Vreugdeschakel vroegen wij ons af hoe dit complex aan zijn naam gekomen is.

anton_vreugdenhil_002

Wooncomplex Vreugdenhil met op de parterre de Read Shop

Hazerswoude is namelijk mijn geboorteplaats, wij (mijn ouders en broers) hebben jaren op die plek gewoond, op de hoek van de Gemeneweg en de Dorpsstraat.
Mijn vader, Anton Vreugdenhil (K X t) getrouwd met Jaapje Vreugdenhil-van Dorp, had daar een melkzaak. Ook wij waren verbaasd toen wij het bericht van het Vreugdenhilcomplex lazen. Mijn drie broers en ik zijn allen van Hazerswoude vertrokken, maar kennelijk is onze naam blijven hangen. Wij vinden het leuk en zijn vereerd dat men deze plek, waar wij zijn opgegroeid en waar ons huis heeft gestaan, naar ons heeft genoemd. Zo blijft onze naam voortleven. Van de grote kastanjeboom staat ook een nakomeling te pronken. Dit was mijn verhaal over ons plekje grond en ons dorp.

Hartelijke groeten van Bram Vreugdenhil (K XI ar)

Een bedenking op “Wooncomplex Vreugdenhil in Hazerswoude-Dorp

  1. Beste mensen
    Wij zijn opgegroeid op de boerderij op Westzijdeweg 15 Hazerswoude Dorp. Onze vader heeft het gekocht in ongeveer 1945 van de fam. Vreugdenhil. Volgens ons jullie vader of opa..
    Wij willen graag weten of dat zo is, en hoe oud het huis precies is.En hoe jullie vader of opa heette.
    Kunnen jullie daar antwoord op geven? Alvast bedankt voor de moeite.
    Met vriendelijke groeten Hilbrand Zintel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*