Marianne Vreugdenhil heeft een dichtbundel gemaakt

marianne_vreugdenhil_001

Marianne Vreugdenhil (E X b.1)

Marianne Vreugdenhil (E X b.1) berichtte ons met gepaste trots het verschijnen op 25 november 2011 van haar dichtbundel, getiteld: ‘Saudade – Poëzie van de weemoed’.

Marianne schrijft beeldende poëzie. Saudade is een impressie, een observatie. Maar ook weemoed en verlangen zijn ingrediënten die de gedichten in deze bundel kleur geven. De Fado is in Portugal een zeer gewaardeerde zangkunst (Portugees levenslied). In de Fado worden alle facetten van het leven bezongen zoals verdriet, melancholie, blijheid, feeststemming en weemoed (saudade). Deze gedichten zijn ook een beetje Fado.

Marianne woont in Amsterdam en was vele jaren werkzaam als kleermaakster en modeontwerpster. De mode heeft ze jaren geleden vaarwel gezegd en zij is –zoals ze het zelf verwoordt- van het ‘verfraaien van de buitenkant’ van de mens nu al jaren bezig met ‘het verfraaien van de binnenkant’ van de mens d.m.v. het bestuderen van Oosterse filosofie.

Daarnaast houdt zij zich ook bezig met schrijven. Door studies in Oosterse Filosofie, met name de Advaita Vedanta, is haar leven enorm verrijkt en heeft haar leven een volkomen andere wending genomen. Zo heeft zij zo’n zeven jaar geleden poëzieworkshops ontwikkeld. Deze poëzieworkshops gaan meestal uit van een thema en worden zowel aan volwassenen als aan kinderen gegeven. Poëzie aan kinderen is altijd een groot feest. De workshops geeft zij thuis en op locatie bv in bibliotheken en op festivals (trouwens: Marianne is op zoek naar nieuwe mensen om weer een nieuwe groep te kunnen starten).

Het bestuur feliciteert Marianne met het verschijnen van deze poëziebundel en wenst haar veel succes bij de verkoop hiervan en bij haar verdere activiteiten. De bundel is verkrijgbaar via internet bij uitgeverij Boekscout: www.boekscout.nl

marianne_vreugdenhil_002Paperback 12,5 cm x 20 cm. Aantal pagina’s: 50. ISBN: 978-94-6176-613-7. Prijs: € 13,95.

7 thoughts on “Marianne Vreugdenhil heeft een dichtbundel gemaakt

 1. Onze jongste zoon (46 jr) woont in A’dam. Hij is ex danser en werkt nu als freelance choreograaf, onder de naam Sjoerd Vreugdenhil.
  Er zit kennelijk toch zo rechts en links iets artistieks in de familie.

  Groet,
  SAS

 2. Beste Marian,
  we hebben samen engels gedaan bij de volksuniversiteit.
  Jij woonde in Loenersloot;ik in Breukelen.
  Nu woon ik in Alkmaar.Wat leuk dat je een gedichtenbundel
  hebt geschreven.Ik herken je van de foto

   • Hi, dank voor je berichtje,

    mijn ouders zijn in 2000 en 2001 overleden.
    Ik, en jij dus ook, hebben nog een ontzettende leuke achternicht. Zij is de dochter van de zus van de moeder van jouw en mijn vader.
    Daar heb ik nog veel contact mee, met mijn broer heb ik sinds 14 jaar geen contact meer. Dat was zijn keus.
    Ik ga beslist een bundel van jou kopen, ben benieuwd in wat voor stijl jij dicht.

 3. mailtje voor Marianne Vreugdenhil,

  zit een beetje te surfen over het net, en kom bij de fam.Stichting Vreugdenhil, en vraag mij af of Marianne Vreugdenhil een dochter is van Mart en Janny Vreugdenhil. Zo ja dan ben ik haar nicht, Saskia , dochter van haar vaders broer Cornelis |(Bill) Vreugdenhil

  • Hello Marianne, klopt het berichtje wat ik je mailde 11-01-2016??
   Groet, Saskia Boermans-Vreugdenhil.

   • Hallo Saskia

    Per toeval lees ik jouw bericht. Ik kijk nooit op deze site. Ja ik ben de dochter van Martin en Jannie, helaas leven beiden niet meer. Hartelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*